Waar komt het Mamer en Onyx vandaan

Het Marmer en Onyx wat gebruikt word om al onze luxe producten te maken word gedolven op Oost Java in de regio van Tulungagung dichtbij een klein plaatsje wat Besolve heet. Ongeveer 20km daar vandaan is een grote berg vol met Marmer en Onyx. Deze regio staat alom bekend als het centrum voor handgemaakte beeldhouwkunst.

Word alles met de Hand gemaakt

Ja al onze spullen worden in Indonesië met de hand gemaakt door ervaren beeldhouwers die dagelijks met deze natuurstenen werken.

Hoe lang duurt het om zo'n luxe beeld, lamp of vaas te maken

Dat is natuurlijk erg afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het beeld. Het kan variëren van enkele dagen tot aan 1 tot 2 maanden zoals bijvoorbeeld bij ons beeld Birds Onyx https://www.indomarmer.nl/birds-onyx en dan zijn er natuurlijk nog hele kleine simpele beeldjes waarbij binnen enkele uren alle processen van het maken doorlopen zijn.
 

Onderhoud van onze producten en beelden van Marmer

 
Ten zeerste raden wij aan om onze producten te reinigen met een zuurvrij schoonmaakmiddel. Marmer en Onyx bevatten namelijk Kalk en zuur tast dit aan. Om onze producten voor tientallen jaren mooi glanzend te houden raden wij aan om ze 2 of 3 keer per jaar te voorzien van een klein laagje marmer polish. Hiermee voorkomt u dat er makkelijk vuil vet of water in onze Marmer en Onyx producten kan komen en blijven ze er mooi en glanzend uitzien. Er zijn hiervoor talloze middelen op de markt te krijgen. Voor het stofvrij maken kunt u het beste een zachte droge doek gebruiken en voor beelden met veel details en reliëf werkt een zachte kwast goed om overal tussen te komen.
 

Hieronder volgen nog enkele foto's van hoe een beeld gemaakt word van blok tot gereed product.